Loading image
  • English
СТАНЦИЯ НОВА
Междинна станция - продуцентска компания
mediumstation, medium, station, междинна, станция, Иван, Андрей, btv, бтв, фермата, нова, тв7, продукции, продуцентска, къща, компания, телевизионна
7793
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7793,theme-elision,elision-core-1.0.11,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

СТАНЦИЯ НОВА

Телевизионни предавания

На 3 октомври 2009г. стартира за първи път в България уикенд блок, който е с европейска визия и италианска концепция. Той е озаглавен „Станция НОВА“ и продукция на „МЕЖДИННА СТАНЦИЯ”. Предаването е с рекордната продължителност от 8 часа и съдържа различни тематични блокове в себе си. Модерно студио с изискан и пищен декор „приютява“ водещата на „Челюсти“ Диана Найденова, кралицата на криминалния репортаж Надя Чолакова и филмовия критик Люба Кулезич. Идеята е всяка съботна сутрин трите дами да разискват теми от лайфстайла, политиката и криминалната хроника в компанията на Иван и Андрей.

За женската аудитория е формата „Съпругите“, с които зрителите надникват в домовете на известните, чуват техните лични изповеди и истории. Обсъждат се актуални семейни теми и се водят няколко паралелни разговора. Рубриката има и отделен кулинарен модул.

Провокативните Нана и Дони също имат свои рубрики, а финалът е запазен за шоуто „Сблъсък“.

„Станция Нова“  е едно наистина голямо телевизионно семейство, което през годините променя и част от своите рубрики и лица. Мария Силвестър, Жени Калканджиева, Мая Савова, Бианка Илич, Ива Екимова, Венета Харизанова са само част от новите водещи, а Ирина Тенчева поставя началото на авторският си формат – „Най-добрата майка“.

Част от запомнящите се модули са провокативното токшоу на Любен Дилов-син, а от 2012г. неделният блок Диана Алексиева започва да води рубриката „Необичайните заподозрени”. Място в нея намират вълнуващи документални разкази за хора, преживели интересни, необикновени и драматични събития, променили или белязали по някакъв начин живота им. Тогава се появява и хумористичната класация „Последно десет“, която е дебют в ефира за актьора Стефан А. Щерев и Яна Грудева.

През 2013г. Междинна станция не подновява договора си с Нова телевизия и така едноименното шоу се мести с ново име в ТВ7.