Loading image
  • English
НАПРАВИ ГО СЕГА
Междинна станция - продуцентска компания
mediumstation, medium, station, междинна, станция, Иван, Андрей, btv, бтв, фермата, нова, тв7, продукции, продуцентска, къща, компания, телевизионна
7658
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7658,theme-elision,elision-core-1.0.11,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Title Image

НАПРАВИ ГО СЕГА

Социални проекти

Направи го сега е информационна и образователна кампания, чиято цел е да мотивира младите двойки и семейства да помислят кога е най-подходящият момент да станат родители. Организацията вярва, че демографията е голямата тема на бъдещето на България, а раждаемостта е в основата ѝ, заедно с емиграцията.

През последните четири години успяхме да насочим медийното и общественото внимание към проблемите на демографията у нас. Наред с това предприехме и конкретни действия. Внесохме в МС предложения относно промени в средата и законодателството, така че да се раждат повече деца в България. През 2019 г. проведохме отворени срещи в големите университетски градове, с цел младите да повишат информираността си за последиците от отлагането на решението за създаване на дете и защо е важно да планират своето семейство навреме.

Успешно надградихме започнатото през 2016 година и в стремежа към осезаема ефективност и реални резултати бе създаден документалният филм на ДНК „Направи го сега: Приказка за бъдещето“ с автор Петя Дикова. Проектът е първият по рода си в страната и представя различните гледни точки за демографските въпроси у нас.

През 2021 се заехме с предизвикателството да създадем първата онлайн поредица в България, посветена на темата за навременното родителство. “40 седмици – пътят на едно дете” проследи живота на четири жени, решили,  че е настъпил моментът да станат майки.

Поредицата има за цел е да вдъхнови всички млади семейства и двойки в детеродна възраст, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да подкрепи онези, които вече са в очакване на наследник, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите родители да посрещнат спокойни новия член на семейството.

Фокусът и на петото издание на кампанията „Направи го сега“ е насочен към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Обединявайки фирми от детската индустрия, през 2022 година кампанията за трета поредна година подарява Бебешки ДНК пакети на 20 български семейства. Така подпомогнатите семейства от инициативата са над 60.

 

Официален сайт на кампанията: http://napravigo.bg

 

ВИДЕО:

 

ГАЛЕРИЯ: