Loading image
  • English
1 000 българи бяха част от събитието „Живот и кариера – защо в България?“
Междинна станция - продуцентска компания
mediumstation, medium, station, междинна, станция, Иван, Андрей, btv, бтв, фермата, нова, тв7, продукции, продуцентска, къща, компания, телевизионна
8774
post-template-default,single,single-post,postid-8774,single-format-standard,theme-elision,elision-core-1.0.11,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Blog

1 000 българи бяха част от събитието „Живот и кариера – защо в България?“

  |   НОВИНИ

Мюнхен бе домакин на най-големия форум за българите в чужбина

В Мюнхен, Германия, се състоя първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина. „Живот и кариера – защо в България?“ естествено се превърна в най-големия форум за българите в чужбина, като събра близо 1000 сънародници заедно.

Българската общност в Германия се срещна освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с президента Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истински истории по пътя към успеха, за да мотивират българите, че те са „добре дошли“ обратно в родината си. Част от събитието бе и кариерно изложение с 20 щанда на български и международни компании, които предлагат конкретни позиции за развитие у нас.

 „Няма да излъжа, ако кажа, че истински се вълнувам, че успяхме да съберем 1000 българи днес в Мюнхен. С екипът на „Bulgaria wants you“ сбъднахме една наша отдавнашна мечта. Това е само първото от поредица планирани събития в Европа. Те имат за цел да представят пред българска общност зад граница конкретни предложения за работа в България. Надяваме се, че всички гости ще имат възможност да видят, че България се променя.“ – споделя Андрей Арнаудов.

Иван Христов също се обърна към българите в залата: „Ние не сме политици. Не сме дошли при вас с кошница празни обещания, за да ви накараме да гласувате, след което да ви забравим. Дошли сме със съвсем реални предложения за живот и работа в България. Въпреки това не ви казваме елате си на всяка цена. Единственото, което ви казваме, е че човек трябва да има право на избор. Избор имаш тогава, когато си информиран.“

Българската общност в Мюнхен, успя да се запознае на живо и с кампанията “ДНКарта – билет за завръщане”. Тя има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, живеещи в чужбина да се върнат в България. В партньорство с топ работодатели Bulgaria wants you ще предлoжи конкретни работни позиции, към които ще се осигурява бонус от 10 000лв. Той ще бъде извън заплатата, изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор. Идеята му е да стимулира българите, които имат желание да се върнат у нас, като покрие част от големите им разходи по въпросното преместване.

Следващите събития „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе, а bTV Media Group е основен техен медиен партньор.